Odpovedal: Jara
Re: Môj život je iba bolesť...
(číslo príspevku 212.085, zo dňa 25.05.2010. videné 850x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 212085:
Milá Jana, Váš problém je dosť zložitý a aj jeho riešenie je náročné.
Spomínate pomerne veľké množstvo zdravotných problémov ale aj stavov diskomfortu, ktoré nemusia byť chorobou, no spoločne je váš pocit ďaleko od zdravia. No je vo vašich slovách aj dosť nejasného. Neviem vám dostatočne poradiť, lebo asi ani jedna diagnóza (ak by aj bola potvrdenou diagnózou) zrejme posudkovej komisii na zníženú pracovnú schopnosť nebude stačiť.
Pokúsim sa postupne aspoň niečo vyselektovať:
To, čo bolo pred 10 rokmi, to je ešte stále? S čím, s akou diagnózou vám lekár pred rokom navrhoval invaliditu a prečo to napokon nedoriešil?
Čo považujem za menej podstatné alebo riešiteľné, sú klenby chodidiel. Ortopéd vám doporučí alebo predpíše na mieru vložky do topánok aby vás pri chôdzi neboleli nohy. Aby sa vám uľavilo aspoň v tomto.
Paradontóza je záležitosť, ktorú v istom štádiu ešte viete s pomocou stomatológa zvládnuť a zastaviť. Nemáte nedostatok vitamínov? Ako sa stravujete? Aká je výška a hmotnosť?
Artróza v 1. štádiu a začínajúca koxartróza sa nejako rieši? Čo znamená "vyšší tlak"? Beriete lieky?
Začnite si postupne riešiť okruhy vašich problémov. Imunitu, recidivujúce zápaly močového ústrojenstva a mykózy. Toto zvládnete.
Reflux je zrejme dlhodobá staršia záležitosť, s liekmi a životosprávou ovplyvniteľná.
Niekde ku koncu píšete, že máte bolesti, hoci stále cvičíte. Aké bolesti máte? Ako cvičíte?
Neuvažovali ste aj o návšteve psychológa? Zdá sa mi, že ste ako keby na všetky problémy sama, že je toho na vás veľa, že sa vm nechce žiť nielen z dôvodu pretrvávajúcich zdravotných problémov, ale aj z dôvodu nejakých neriešených psychických tlakov a problémov, možno v rodine, možno celkom iných, neviem.
Skúste toto klbko postupne rozmotávať tak, že sa zameráte na jeden povedzme najzávažnejší problém a k tomu zopár konzultácií so psychológom. Keď sa vám vylepší jeden okruh problémov, určite Vás to povzbudí a dodá elán na riešenie postupne aj tých ostatných.
Ak sa vám chce, napíšte ešte, aj o tých bolestiach, prípadne aj iné, čo vás trápi, možno vzťahové.. Samotný nedostaok financií a ťažká doba tiež ubíja, ale to si uvedomte, že sa dnes týka mnohých, najmä staršia stredná generácia má čo robiť, aby sa udržala nad hladinou, mnohí bojujú...