Odpovedal: Peter
Re: alkohol bez konca?
(číslo príspevku 211.939, zo dňa 23.05.2010. videné 262x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 211939:
Ak si pozrieš staršie príspevky s témou alkoholizmus, potom prídeš na to, že bez jeho súhlasu sa s tým naozaj nič nedá robiť. Sám musí prísť na to že by mal prestať piť. Odporúča sa ponechať ho osudu, je to jediná cesta ako si to začne uvedomovať a či skončí v márnici, na ulici, alebo sa pozviecha, to už si musí rozhodnúť sám. Teraz mu nič nechýba, je o neho postarané, má opraté i navarené, kamarátov z mokrej štvrte má denne nablízku, tak prečo by sa mal zmeniť?
Aby sa rozhodol prestať piť, musí si uvedomovať že nekoná dobre (to je ale potrebné zmeniť pohľad na alkohol) a že tým ubližuje svojim blízkym, najmä deťom. A na zmenu musí mať motiváciu - zvyčajne práve deti a rodina.
Ak s ním manželka s deťmi aj ostane, nikdy sa nezačne dobrovoľne liečiť - jemu tento stav vyhovuje. A čo z toho života budú mať tie deti, to si ani nechcem predstaviť. Začne sa to zhoršovať, piť viac a častejšie, neskôr už ani jedlo nebude potrebovať, z domu začnú miznúť predmety (ak medzitým neprepije aj ten) aby mal za čo nasávať. Rodina bude v biede, deti budú uzavreté do seba, bez kamarátov ale aj prostriedkov na štúdium... Je najvyšší čas ho opustiť, aby sa aspoň rodina zachránila a on si sám musí vybrať, čo je pre neho dôležitejšie.
Držím palce, chce to pevné nervy, veľa obety a trpezlivosti.