Autor otázky: Lucia P.
Herpes???
(číslo príspevku 211.599, zo dňa 17.05.2010. videné 307x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 211599:
Zdravím, je tomu týždeň, čo sa mi na pere objavili najprv dva vriedky, malé, úplne biele, velmi podobné obyčajnému akné, súcemu na vytlačenie. Zo dňa na deň sa ale ich podoba menila - začali sa zväčšovať, strácali bielu farbu, nakoniec sa spojili do jednej veľkej hrče, ktorá ša zasa hneď v ďalší deň začala zmenšovať, premenila sa na chrastu, ktorá zasa ďalší deň odmokvala...vyzeralo to na rýchly priebeh a hojenie, no včera večer to (to - už takmer nič, len hladký povrch po bývalej chraste) začalo štípať, bolieť, pričom bolesť bola taká intenzívna, že prečla z pery cez ďasná až do zubu, a cez sánku až do ucha. Zaspávala som už s tým, že ma pobolievala polovica hlavy, pričom najintenzívnejšie už spomenuté miesta.

Mám 24 r. a herpes som nikdy nemala, preto neviem, aký máva priebeh, a či je to vôbec on. Oslabenú imunitu pociťujem asi tak dlho, ako mám onú vec na pere. Únava, žiadna energia, slabosť, pri kaýdom nádychu a výdychu akoby oslabené pľúca..
Liečbu som zatiaľ neskúsila nijakú, iba včera večer som užila pred spaním Panadol od bolesti.
Dnes ráno je bolesť minimálna, ale mierne ju cítim, no zdá sa mi, akoby sa mi opäť začal vytvárať malý vriedok...a prežiť toto odznova už by som nechcela.

Ide v tomto prípade o herpes? Čo mi hrozí v prípade nedostatočného preliečenia? Kam až môže "nákaza" siahať, a čo všetko spôsobiť? Akú liečbu by som mala použiť?

Ďakujem
    Reakcie na príspevok:
  • Re: Herpes??? (242x, JG, zo dňa 2010-05-18)