Autor otázky: Mária
Hernia diskov c3-4-5-6-7
(číslo príspevku 211.127, zo dňa 09.05.2010. videné 4049x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 211127:
Dobrý deň. Mám 42 rokov 175/76kg a pracujem v školstve. žena.
Výsledky z magnetickej rezonancie :
C3-4 - extrúzia disku paramediálne vľavo s kompresiou miechy , do spin. kanála aj neuroforamenov prominujú aj okrajové osteofyty stavcov, neuroforameny sú len mierne zúžené.
C4-5
Výrazná extrúzia disku so širšou bázou, maximum vyklenutia paramediálne vpravo, s výraznou kompresiou miechy. Neuroforamenn bez pataloog. zúženia.
C5-6
Komplex disk o-steofyty výrazne komprimujúci miechu najmä paramediálne vpravo, podmienuje aj foraminostenozu - najmä v vpravo.
C6-7 Výrazná objemná extruzia disku preforaminálne vľavo, takmer kompletne vyplna laterálny recessus vľavo. Komprimuje aj dorzálne dislokuje príslušný miech. koren, prominuje aj do spin. kanála cca7mm. Stenoza foramnen. inteev. 1. sin. na podklade deformačných zmien skeletu je mierne zúžený a forammen. inter. vpravo. Zmeny typu Modic I. stavca C6-C7
Naznačené mierne zvýšenie MR signálu vo ventrálnej časti miechy vo výške C5 susp. incip, kompres. myelopatia.
Mojím problémom sú zatial len bolesti v okolí ľavej lopatky a ľavá ruka, trnutie malíčka ľav.ruky a cítim slabosť v pravej nohe a také pálenie chodila pravej nohy.
Prosím o radu či je lepšie sa dať teraz operovať - pokiaľ nemám ešte také veľké bolesti alebo je lepšie počkať až to bude akútny problém, Bojím sa operácie nechcem ísť na invalidku.