Autor otázky: Lenka
Cervene svrbive vyrazky
(číslo príspevku 210.491, zo dňa 26.04.2010. videné 1233x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 210491:
Dobry vecer, pozerala som aj starsie prispevky - vacsinou mali nieco podobne zeny ku koncu tehotenstva, tak sa radsej spytam.
Moj manzel - 30 rokov, v podstate zdravy, ma len nespecifikovau alergiu a vecnu nadchu, z coho, to mu zatial alergolog nevedel zistit a kazdy mesiac berie injekcie B 12 - ma autoimunitne ochorenie - perniciozna anemia. Inak je zdravy.
Posledne dva tyzdne - nikdy sme neprisli co je pricinou - sa mu vzdy vacsinou vecer (zaujimave ze okrem vikendu) vyhodia na rukach, ktore na polozene na stole, na stehnach, na chrbte (na miestach kde sa poti) vyhodia velke cervene vystupene vyrazky, ktore ho svrbia. Vacsinou ustupia ked si ich nevsima po takej hodine alebo pomaha studena voda. Vyrazky zmiznu, zostanu cervene flaky ktore po case tiez zmiznu.
Uz skusame rozmyslat, naco moze byt alergicky, mame doma morcata ale cely vikend sme boli doma, cez vikend to nemal. Dnes zase.
Lekarka ho objednala az o par dni. Nemate skusenosti, co to moze byt? Vyzera to ako stipance od komara, velke, cervene, svrbive.
Uz som rozmyslala aj nad takymi vecami, ci sme s niecim nedovliekli blchu alebo svrab, ale nikto doma nema nic podobne, ja tiez tie, keby to bolo tym, hanbila by som sa ako pes, hlavne preto, ze doma mam cistucko, na cistotu si naozaj potrpim.
Prosim o radu, ako to aspon zmiernit, alebo co s tym?
Citala som, ze moze byt problem s pecenou alebo alergia, len on to mava naozaj neocakavane, vacsinou vecer. Po case to ustupi.
Dakujem :-)