Autor otázky: Lucka
Androgény - ako znížiť ch produkciu?
(číslo príspevku 210.455, zo dňa 25.04.2010. videné 277x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 210455:
Dobrý deň,
Obraciam sa na Vás opäť s otázkou, keďže na môj predchádzajúci príspevok nikto nereagoval.
Mám 20 rokov a na nohách varixy. Mojim hlavným problémom je však zvýšená produkcia androgénov a nižšia hladina progesterónu. Aj keď boli moje hemokoaguačné vyšetrenia v poriadku, neprekonala som zatiaľ žiaden zápal a ide o varixy povrchové, Dr. na gynekológii a endokrinológii mi neodporúčili medikametóznu liečbu, avšak iní lekári vo varixoch, ani šeleste na srdci nevideli problém a predpísali by mi nízkohormonálny preparát.
Začínam byť z toho zúfala a mám už aj komplexy z toho, čo tie androgény na mojom tele spôsobujú : zvýšený rast ochlpenia (všade možne, pritom som svetlá) , alopéciu (mám husté vlasy, ale preriedené v kútoch) , prestali mi rásť prsia (mám menšie B, moja mama mala v mojom veku D) , a keď cvičím, tak nechudnem len naberám svalovú hmotu... Jednoducho už ma to vyčerpáva aj psychicky. Mám priateľa, ale bojím sa že ho takto stratím. Myslím, že každá žena sa chce cítiť atraktívne a musíte uznať, mne teda toto na atraktivite nepridáva...
Bola som už aj na usg ovárií, syndróm PCO sa nepotvrdil.
Momentálne študujem medicínu, možno zažívam viac stresu ako pred pár rokmi, lenže spomínané symptómy sa u mňa prejavili už vo vyššom ročníku na ZŠ, kedy som žila relatívne v pohode.
Zaujímal by ma teda Váš názor, ako by sa tento problém dal vyriešiť a čo si vy myslíte o medikametóznej liečbe.
Ďakujem