Odpovedal: Jara
Re: Tí ktorí sú v menopauze
(číslo príspevku 210.422, zo dňa 25.04.2010. videné 233x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 210422:
dzlubo problém je iba v tom, že hormonálnu terapiu veľa žien nemôže a mnohé jednoducho nechcú.
So sójou a produktami z nich je to celkom pravda. Nemám žiaden link na vedecké výsledky, iba si spomínam, že boli štúdie na tému problémy menopauzy a japonky. Nie doslovne, samozrejem. a výsledok je ten, že ženy prirodzene konzumujúce veľa sóje takmer nepoznajú návaly tepla a iné nepríjemné sprievodné javy menozpauzy. Samozrejem nie moderné, prozápadne orientované japonky, ktorých životný štýl sa približuje tomu americkému.
Môj gynekológ mi povedal niečo v tom zmysle, že nemám veľmi čítať ženské časopisy, pretože napríklad návaly tepla nepociťuje asi štvrtina žien. Ďalej že nepríjemné sprievodné príznaky sú častejšie u žien s nadváhou, teda s väčším množstvom tukového tkaniva. Navyše športujúce aktívne ženy spália veľa kalórií práve športovaním a spaľovanie sprevádza teplo, tak si myslím, že "návaly" v pokoji ani nemusia mať. Ďalší bonus športujúcich žien je v pevnosti kostí. Aj keď vyhasínanie činnosti vaječníkov prináša osteoporózu, pohyb je prvý liek na spevnenie kostí, na dobré zabudovanie vápnika. Plus vyvážení strava.
Pozerala som zloženia rastlinných prípravkov pre toto životné obdobie žien.
Sú rôzne. Na báze červenej ďateliny, sóje, včelích produktov, ľanu, cimicifugy (rastlika ktorá je trošku exotická) s prídavkom kadečoho, prípadne ich kombinácie. Asi je to na každom jednom organizme, čo mu prospeje, čo zaberie.
Môj doktor samozrejme povedal aj onú spásonosnú vetu- keď budú vaše potiaže prevyšovať znesiteľnú medzu, napíšem vám nejaké hormóny, ste moderná žena, iste sa nebudete chcieť trápiť...
Takže tak.. možnosti sú. Len si vybrať.