Autor otázky: Mária
hrčka tuková alebo.... ?
(číslo príspevku 210.058, zo dňa 16.04.2010. videné 2193x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 210058:
Dobrý deň,

potrebovala by som poradiť. V stredu som si na vnútornej strane stehna nahmatala hrčku veľkosti vačšieho hrášku. Hrčka je akoby pohyblivá, tvrdá, nebolí ani na pohmat. I v stave, keď som uvoľnená, mi vystupuje nad pokožku. Dnes sa mi zdá, že sa hrčka zvačšila. Nebolí, nesvrbí....

začínam sa mierne znepokojovať a kladiem si otázku: mala by som bežať čo najskor za lekárom? Vraj pohyblivá hrčka bude pravdepodobne len tuková, ale ktovie, som mimo medicínsky odbor. Žijem a študujem v ČR, na Slovensko, kde mám lekárov, sa chystám o 10dní. Myslíte, že sa može jednať o problém vážnejší, kvoli ktorému by som mala odísť na Slovensko čo najkor? Alebo sa dá i laicky posúdi%t podľa pohmatu, či ide o tukovú hrčku alebo vážnejší problém a teda to tých 10dní počká, kým pojdem k lekárovi na vyšetrenie? (k tomu pojdem tak ako tak, nech ide o čokoľvek, otázne je len, či nie je nutné ísť čo najskor)

mám 25 rokov, študentka posledného ročníka VŠ, inak až na alergie zdravá ako rybička :-) V poslednej dobe mám však kvoli štúdiu dosť stresu, i napriek sústavnému učeniu mám dosť pohybu na čerstvom vzduchu.

Díky moc za rady anázory, skúsenosti.

Mária