Odpovedal: Erika B.
Re: hemangiom
(číslo príspevku 209.730, zo dňa 09.04.2010. videné 398x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209730:
Mam synceka, ktoremu sa hemangiom "vyhodil" asi ako mesacnemu na cielku. Teraz je velkosti asi 2x3 cm a asi pol cm je vystupeny nad uroven koze (+ jeden malicky ma na ritke). Chodime s nim po lekaroch (koznych) - kazdy hovori, ze mu to zmizne same. Je pravda, ze asi do 15 mesiacov sa mu to stale len zvacsovalo. Ale odvtedy to stoji a zacina pomalicky blednut (robia sa mu tam take blede mapy). Zatial s tym nerobim nic. V jednej knihe som citala, ze niekomu pomohli svedske kvapky (potieranie nimi). Mojmu malemu sa dost hemangiom supil, bol stale taky vysuseny, obcas mu na nom praskla koza (nebolo ziadne masivne krvacanie - zatial, ako nas strasili) kvoli tomu vysusaniu. Tak na toto nam svedske kvapky zabrali. Ale zeby sa zacal zmensovat... to nie.
Momentalne skusame homeopatiu. Je to uz druhy mesiac, ale tiez nevidim ziadne pokroky v miznuti. V novembri mame ist za primarkou do Martina. Uz minulu jesen nam chcela dat nejake lieky na urychlenie vstrebavania, ale ked som jej povedala, ze maly je po operacii srdiecka, zamietla ich. Tak cakame (hoci kardiolog povedal, ze tie lieky uzivat bez problemov mozeme). Uvidim, co spravi do toho novembra homeopatia. Ak nic, budeme uzivat lieciky. Strasne by som chcela aby to uz pri nastupe do skolky nemal (deticky mu do toho idu, ked sme na prechadzkach). Ale ludia okolo mna hovoria, ze sa to zvykne stratit az do 5 rokov.
Ozaj, mam jedneho kamarata, ktoreho dcerka mala tiez hemangiom. Asi na 1/3 tvaricky v oblasti laveho ocka, lica, cielka. Teraz ma asi tych 5 rokov a musela by som sa jej poriadne prizriet, aby som ho uvidela.
A nebezpecne to nie je. Hoci citala som, ze niekedy sa zvyknu objavit aj na vnutornych organoch. Ale ked sme boli u koznej a na neurologii, nam povedali, ze su to len niektore druhy, ktore mozu vzniknut aj tam a ze to nie je nas pripad (vsimla som si ze si bola na modrom konikovi - skus tam precitat starsiu diskusiu na tuto temu).
P.S.: Ludia to volaju aj "BOZK ANJELA"!