Odpovedal: Ma*
Re: Tekutina kolostrum v prsiach 22.týžden prosim
(číslo príspevku 209.250, zo dňa 27.03.2010. videné 174x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209250:
Ziadna podprsenka neulahci ani kojenie ani bolest bradaviek. Pri dojceni je dolezita spravna poloha - ako mamicka dietatko drzi a ako je prisate. Viac odporucam nastudovat na strankach, ktore sa zaoberaju podporou dojcenie, je ich mnoho.
Len tak v strucnosti - bradavky bolia, ked sa dietatko neprisaje spravne (a nieje to ziadne umenie, nic co sa neda zvladnut, len to niekorym maminam a miminam trva dlhsie, kym sa to naucia). Dietatko musi mat v pusinke cely dvorec aj s bradavkou. Pokial len cucka bradavku, potom to boli, vznikaju trhlinky. Fakt si to nastudujte na internete, pripadne aj vytlacte obrazky a zoberte do porodnice, vyzbrojene informaciami si budete viac doverovat a ono to je aj o tej sebadovere :-)
A nezabudnite si do porodnice pribalit aj jednu dve klasicke bavlnene latkove plienocky - mozte ich zo zaciatku pouzivat ako vlozku do podprsenky, ked zacne mliecko samo vytekat a tiez na odstriekavanie mlieka, ked sa prsia naleju a zacnu byt tvrde. To sa mi stalo po prvom porode, mliecko sa krasne zacalo tvorit, ale prsia sa naliali, zakazdym ked som mala pocit, ze su pritvrde a babo spalo, tak som si trosicku rukou odstriekla - len tolko aby sa odlahcili. V takomto pripade je vyborne aj v sprche pod teplou vodou pomasirovat prsnik a trosku odstreknut. Aaaale to som predbehla ;-)