Odpovedal: Jara
Re: Padanie vlasov po porode
(číslo príspevku 209.162, zo dňa 25.03.2010. videné 198x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209162:
jnaka pigmentová škvrna môže byť závislá na veku, ale aj na hormónoch. Nepíšeš, koľko máš rokov. Predpokladám, že zmizne, nie si určite vo veku okolo menopauzy:-)
K otázke vypadávania vlasov: Stále kojíš, je jar, si po pôrode. Tri najdôležitejšie faktory vypadávania vlasov. Tak sa neboj. 1. Kojíš, dieťatko najmä teraz, okolo 3. mesiaca, čerpá od teba všetko, teraz oveľa viac, ako hneď po narodení. Trpezlivosť, keď začneš prikrmovať, potom ti už nezoberie úplne všetko. 2. jar- často padajú vlasy aj ľuďom, ktorí nevidia žiadnu vonkajšiu príčinu. V lete vypadávanie vlasov spontánne ustúpi. Neviem vedecké zdôvodnenie, ale býva to takto. 3. Si len cca 3 mesiace po pôrode. Tehotenstvo trvalo 9 mesiacov. Spolu jeden celý kalendárny rok trvá stav iného hospodárenia s výživnými látkami. Opúšťa ťa prvé to, čo nevyhnutne nepotrebuješ. Ale vypadávanei vlasov len z dôvodu vyčerpania zdrojov regenerácie je reverzibilné. V preklade: vráti sa to do pôvodného stavu. Vlasy a nechty sa obnovujú neskutočne rýchlo.
A ešte moja skúsenosť: po oboch tehotenstvách, vlastne pri dojčení, mi hromadne vypadávali vlasy. Pri druhom kojení až v chumáčoch. Mala som lysé kúty. A potom na nich dorástli "kefky". Nové vlasy, ktoré v jednej fáze rastu boli ako na ježka a pichali. Preto názov "kefky". Teda tak ako vypadali, hromadne, tak isto hromadne aj dorástli. Pridaj živé vitamíny a buď trpezlivá.