Autor otázky: Marta
Súrna prosba - darovanie krvi
(číslo príspevku 209.010, zo dňa 22.03.2010. videné 418x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 209010:
Dobrý deň, prepáčte, že netradične uverejním prosbu, ktorá mi prišla mailom od známej. Možno sa nájde niekto, kto bude môcť zareagovať:

Ahoj všetci dobrí ľudia !
Chceli by sme Vás veľmi pekne požiadať o pomoc p re nášho syna menom Alexander Hajžuš, nar. 14.09.2009, POTREBUJEME KRV "0 Rh negat., "e" pozitívny s prenesenými anti "e" protilátkami." !!!!!!
Asi to vyzerá príliš komplikovane, ľudia bežne poznajú svoju základnú skupinu, preto, pokiaľ by ste o niekom vedeli, transfúzna stanica v BA v Ružinovskej nemocnici i v KE na Fakultnej na Triede SNP o našom prípade vie a otipuje každého ochotného darcu, či spĺňa aj podskupinu "e" v pracovných dňoch od 07:00 do 11:00 hod. Stanice majú snahu ihneď odčerpať maximum, či však na to darcovia pristúpia, to samozrejme nechávame na ich zvážení.

Lekári hľadajú aj v registri darcov SR, zatiaľ neúspešne, preto tzv. pravidelní darcovia pravdepodobne nebudú vhodní (ale toto je len naša uvaha).
Zároveň sa pokúšame zistiť, či aj v iných lokalitách SR sú odborné transfúzne stanice, otipovanie podskupín totiž nerobia všade, aby ľudia nemuseli cestovať ďaleko ...

Náš Alex leží v Detskej Fakultnej Nemocnici s Poliklinikou na Kramároch v BA.
Ak by ste tento mail mohli posunúť ďalej, či odpovedať, budeme Vám naozaj vďační. Srdečná vďaka.
Baška a Rudo.
Anna Bagačková
+421 905 701615
bagackova@gmail.com