Odpovedal: Dagmar
Re: Mirena a stale krvacanie
(číslo príspevku 208.982, zo dňa 21.03.2010. videné 3021x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 208982:
Mila Irma, nie je v mojej kompetencii posudzovat konanie lekara, ale tak ako to poznam ja - je velmi dolezite urobit sonografiu tesne po zavedeni, pretoze ak nesedi spravne, urobi sa korektura hned. Je to vlastne to najdolezitejsie, ta preciznost mi tu chyba - neurobilo sa to a to je chyba. Kontrolovat sa musi, lebo vzdy sa moze nieco stat. Pravidlo c.2 - sonokontrola o tyzden, co sa aj u vas urobilo - a nesedela spravne. Teraz uz mozme iba hadat...pre vas je to neuspokojiva, co plne chapem, neviete ci sedi aj po korekture spravne alebo nie, nemozete sa na nu v podstate vobec spolahnut.
I ked u vnutromaternicovych teliesok je vzdy riziko, ze sa mozu posunut, ba aj vypudit ako som pisala v predch. prispevku, hoci aj po roku-dvoch aj neskor. To je ta odvratena stranka.
Preto by sa mali sonograficky kontrolovat kazdeho polroka minimalne.
Ku krvacaniu - tak neviem, ci vas lekar o tomto nepoucil, pripadne ci vam nedal k Mirene ziadny informacny material, ale po jej zavedeni su taketo krvacania velmi bezne a trvaju rozdielne dlho, moze sa to tahat aj niekolko mesiacov. Este je to cerstve, prve tyzdne byvaju taketo, nie je to nic neobvykle ale mam pocit, ze uz aj lutujete, ze ste si ju zaviest vobec dali, ze?
Norethisteron ako taky by mal pomoct to krvacanie zastavit alebo vyrazne zmiernit, je to len 10 dni, vyskusat ho mozte, potom aj tak idete na kontrolu, je mozne ze Mirena sedi uplne dobre a bude vsetko OK. Ta cysta - nie, mala cysta na vajecniku nesposobuje takyto typ krvacania. Navyse pri Mirene sa cysty na vajecnikoch tvoria castejsie ako bez Mireny. To krvacanie - je vsetko z ucinku Mireny, pokojne sa opytajte aj lekara. Jej posobenie sposobi, ze sa sliznica maternice postupne znizuje/redukuje, nakoniec ostane velmi tenka, takze postupne sa odlupuje a vylucuje (tieto krvacania). Byt na vasom mieste tak na tu kontrolu idem, lekarovi nedam pokoj, na vsetko sa pytajte a ak mu do buducnosti nedoverujete, budete si asi musiet najst noveho, ale neunahlite sa, dajte tomu este sancu. Ozvite sa.