Odpovedal: Dušan
Re: predavkovanie
(číslo príspevku 208.419, zo dňa 11.03.2010. videné 268x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 208419:
Nežiaduce účinky: Tak ako všetky lieky, aj Voltaren Rapid 50 mg môže niekedy vyvolať popri želaných aj niektoré nežiaduce účinky. Patrí k nim nepríjemný pocit v žalúdku, nutkanie na vracanie, pálenie záhy, vracanie, hnačka, kŕče v bruchu, plynatosť, strata chuti do jedenia, bolesť hlavy, závraty, vyrážky.
Zriedkavé nežiaduce účinky, ktoré sa vyskytli u menej ako 1% liečených pacientov:
vracanie krvi, čierna stolica, žalúdkový alebo dvanástnikový vred, krvavá hnačka, zápcha; ospalosť, mravčenie v končatinách, strata orientácie, poruchy videnia (napr. neostré alebo dvojité videnie), poruchy sluchu, zvonenie v ušiach, nespavosť, podráždenosť, epileptické záchvaty, depresia, chvenie; žihľavka, závažné kožné reakcie, vypadávanie vlasov, zvýšená citlivosť kože na slnečné svetlo, krvácanie do kože; poruchy funkcie obličiek, ktoré majú za následok vznik opuchov tváre a dolných častí nôh; náhle zníženie objemu moču, krv v moči; poruchy funkcie pečene, ktoré vedú k zožltnutiu kože alebo očí, niekedy spojené s horúčkou alebo opuchom a bolestivosťou na dotyk pravej hornej časti brucha; príznaky ťažkých ochorení krvi, ako je pretrvávajúca bolesť hrdla a horúčka; alergické reakcie, ako je namáhavé dýchanie, krátky dych alebo mdloby; vysoký krvný tlak.
U niektorých pacientov sa môžu vyskytnúť aj nežiaduce účinky, ktoré nie sú uvedené vyššie. Ak si všimnete akékoľvek príznaky, o ktorých si myslíte, že by mohli súvisieť s Voltarenom Rapid 50 mg, upozornite na ne lekára.
Ak si všimnete ktorýkoľvek z nasledujúcich účinkov, OKAMŽITE sa spojte s lekárom:
nepríjemný pocit v žalúdku, pálenie záhy alebo bolesť v hornej časti brucha
vracanie krvi, čierna stolica alebo krv v moči
kožné prejavy, ako sú vyrážky alebo svrbenie
namáhavé dýchanie alebo krátky dych
zožltnutie kože alebo očí
pretrvávajúca bolesť hrdla alebo horúčka
opuchy tváre alebo dolných častí nôh
silná bolesť hlavy
bolesti v hrudníku spojené s kašľom