Odpovedal: Elena
Re: Samovražda ako vedľajší účinok?
(číslo príspevku 197.751, zo dňa 22.09.2009. videné 301x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 197751:
Milá Maja x,

v prvom rade Vám chcem úprimne a z celého srdca popriať, aby ste sa z toho s dcérkou čo najskôr dostali. Je to ťažká situácia, ale dá sa zvládnuť. Tiež si myslím, že múdro píšu tí, ktorí sa prikláňajú v tomto štádiu za hospitalizáciu a popri liekoch aj psychoterapiu. A taktiež je múdra rada pokúšať sa s dcérkou o dôverný rozhovor a snažiť sa s ňou naviazať čo najvrúcnejší kontakt. Ak sa len trochu dá,ďalej by som ju obklopila množstvom pozitívnych podnetov. Nech cíti lásku Vašu aj prípadných ďalších ľudí. Nech dostane perspektívu toho, prečo sa dá tešiť na život. Neviem, napadajú mi (samozrejme popri všetkých potrebných odborných postupoch) aj ďalšie zdanlivo banálnosti. Vyskúšala by som popri nich aj alternatívne prístupy. Nech ma prosím nikto nevysmeje, ale napadlo mi trebárs, čo tak jej zaobstarať aj malé šteniatko? Milého tvora, ktorý jej tiež dá svojím spôsobom hrejivé teplo a bude sa k nej túliť. Z vlastnej skúsenosti poznám, že to nie je maličkosť. Boli okamihy, keď mi psík bol najvernejším spojencom a akosi som vnímala, že so mnou cíti. Keď dcérka prejde z vážneho štádia aspoň na chvíľu do ľahšieho, prispelo by to možno ku krajšiemu videniu sveta. A k túžbe žiť aj pre malého tvora.
No najmä, nevieme, čo ju v hlbke duše zasiahlo (ak to nie je spomínaná endogénna depresia). Ak taká príčina existuje, treba jej prísť na koreň. Ak nie inak, tak trebárs hoci aj v hypnóze. Pravda, ak na to bude spôsobilá. Ľudská duša je veľmi hlboká a neprebádaná. Ak ste veriaca, možno by som vyskúšala aj poradenie sa s nejakým vyspelým duchovným, ak máte k niekomu dôveru. Verím, že isté veci nemusia mať iba nami poznané overené racionálne príčiny.
Ale predovšetkým, Vy ako mamička musíte nájsť stratenú silu, aby ste ju mohli dávať dcérke. Veľmi Vám to prajem. Vy sama možno aj intuitívne vytušíte, čo by ešte dcérke pomohlo a čo treba doriešiť. Len nezabudnite prestať veriť, za žiadnu cenu, že bude dobre. Presvedčenie, že z toho vykľučkujete, to je veľmi veľká sila. Vaša materinská láska dokáže veľa. Vaše zúfalstvo, aj keď je pochopiteľné, by cítila aj dcérka a nebolo by to dobre. Zázraky sa dejú, verte im. Zo srdca Vám prajem, aby ste sa o tom presvedčili. Dajte vedieť, keď sa jej stav zlepší. Zlepší sa, nebojte sa.