Odpovedal: Katarina Kotulicova
Re: chceme už spať - dieťa má atopický ekzém
(číslo príspevku 177.956, zo dňa 09.01.2009. videné 2797x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 177956:
Dobry den,

moj syn dostal atopicky ekzem po prvom ockovani v troch mesiacoch, standardna liecba vobec nezaberala, po dvoch mesiacoch sme presedlali na alternativnu medicinu. Maly ma sedem mesiacov, uz len obcas drobny vysev na tvari, svrbenie uz vobec ziadne. Neberie ziadne lieky. Tuto je zoznam medikamentov ktore sme pouzivali. Upozornujem, ze je to prevazne homeopaticka a bylinna medicina.

Rano na lacno - pit v trojtyzdnovych intervaloch caj na ocistenie pecene - Sylibum marianske (Ostropestrec mariansky).

Homeopaticka liecba - (bezne dostupna vo vacsich lekarnach, alebo mozne objednat): zacali sme s Calcarea Carbonica - potencia 15 CH - jednorazova davka 10 guliciek rozpustenych vo vode - tyzden pockat - potom dalsi tyzden kazdy den tri krat denne 5 guliciek. Nezabralo - tyzden pauza, skusili sme Sulfur Iodatum - potencia 15 CH - rovnaky postup. Pozor reverzne sa neodporuca - Calcarea spatne na Sulfur je zla kombinacia.

Dalej zabranit svrbeniu - pravidla nepouzivat ziadne mydla, cistiacie ani umyvacie prostriedky, na pranie pradla iba ekologicky prasok (mydlove orechy), ziadne bezne kremy ani masti. Kupat maximalne raz do tyzdna, iba vlaznou vodou, umyvanie najlepsie studenou. Ak je postihnuta koza silne svrbiva a silne cervena, je v akutnom zapale, prevazne infikovana plesnou, alebo bakteriami - treba ju najprv vyliecit zo zapalu. Pomohla nam cinska bylinna mast s nazvom Krem rodinneho stastia. Znie to smiesne, ale je to mast, ktora nam zabera na vsetko vratane plesni na nohach, lisajov na tvari a podobne. Doma mame uz niekolko kusov do zasoby. Po kazdom umyvani, alebo kupani je mozne pokozku natierat rozriedenym roztokom tzv. 'dracej krvi'. Hladajte Drags Immun - dracia krv - (firma Energy, Diochi) - ak nezaberie mast rodinneho stastia, toto urcite zaberie - len to moze na dva tri dni stav zhorsit.

No a nakoniec dlhodoba liecba kvapkami Vironal na detoxikaciu hrubeho creva a pluc (firma Energy). A prisna dieta, uz tu bolo spomenute, ziadne tropicke plodiny, co najviac domacej produkcie (zo slovenska, ciech...), ziadne kakao, cokolada, bobulovite ovocie, ziadne mlieko, mliecne vyrobky, sunka a udeniny vobec nic, a dali sme to dohromady aj s bezlepkovou dietou (maly bol kojeny, takze som to vsetko absolvovala ja). Dieta trvala 6 tyzdnov, po 6 tyzdnoch sme pomali vracali do stravy kriticke plodiny - a vytestovali sme, ze maly neznasa mliecne vyrobky, paradajky, citrusove plody.

Viditelne zlepsenie nastalo po tyzdni, ekzem sa vyliecil zo zapalu za tri tyzdne (cela tvar, brusko a zacinal uz aj chrbat), ako som uz spominala, ostali obcas suche plosky s priemerom 1 centimetra - bez zapalu, tie jemne natierame kvalitnym rastlinnym olejom alebo jemnym kremom bez konzervacnych latok (napr. Eucerin na atopicku pokozku).

Financne to vyjde asi tak na 3 000 korun, trochu trpezlivosti, ak to nepomoze, bude mi to luto, ale rozhodne by som sa neuspokojila s tvrdenim - ved dieta z toho vyrastie. Mozno vyrastie a neskor bude mat ine problemy. A spanok v tomto veku je pre dieta mimoriadne dolezity. Treba on bojovat. Vela zdaru.