Odpovedal: Lenka
Re: bolestivé a hnisavé vyrážky na tvári
(číslo príspevku 169.382, zo dňa 27.08.2008. videné 2515x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 169382:
Ahoj Katka, no ja som mala podobne problemy, mala som strasne akne, bolestive vredy, ktore sa nedali nicim liecit. Chodila som pravidelne na kozmetiku, kde ma kozmeticky vzdy dotlacila, vyrazky sa mi este viac zapalili, no ona mi stale hovorila, ze tak to ma byt, ze sa to musi vytlacat...!!! Kozna mi zasa vriediky vypalovala elektrickou ihlou co brutalne bolelo ...!!! Hroza... Bola som uz zufala!!
Vyskusala som spustu kremikov a masticiek, niektore nepomohli vobec, ine pomohly len prechodne - z tychto odporucam kozmetiku La Roche Possay (neviem presne ako s a to pise) je to francuzka kozmetika, dost draha, ale zasa oplati sa. Krem sa vola EFACLAR K. Dnes sa da kupit v kazdej dobrej lekarni bez receptu. Aspon prechodne ti urcite pomoze.
Avsak z vlastnej skusenosti viem, ze taketo vyrazky je potrebne riesit predovsetkym zvnutra. A to z hormonalnej stranky a taktiez po psychickej stranke.
Mne potom gynekologicka nasadila DIANE 35. Katka neuveris asi po dvoch mesiacoch sa mi plet zacala viditelne lepsit, no a asi po troch mesiacoch som nemala ani jednu vyrazku a tak je tomu doteraz. Diane uzivam uz siesty rok. Raz som ho medzitym prestala uzivat a vyrazky sa mi vratili. Teraz ho vsak beriem dalej a plet mam fakt perfektnu!
Po psychickej stranke neviem poradit, s tym sa musi kazdy vysporiadat sam, no myslim, ze v pripade vyrazok na tvari je to ako zacarovany kruh, pretoze zena ma narusenu psychiku uz len z toho, ze ma taku tvar!
Co sa tyka roacutanu, nemam vlastne skusenosti, avsak poznam 3 zeny v mojom okoli, co to brali a boli s tym maximalne spokojne. Vyrazky sa im nevratili! je vsak pritom taktiez potrebne brat antikoncepciu. Liecbu vsak treba zopakovat.
Dufam ze som pomohla aspon trochu, ak sa potrebujes nieco spytat, napis, pa