Odpovedal: Zuzana P.
Re: cystitida
(číslo príspevku 123.131, zo dňa 06.02.2007. videné 4521x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 123131:
Volám sa Zuzana, mám 39 rokov a môj problém sa začal koncom júna 2006. Išlo o tupú bolesť v podbrušku, jemné štípanie pri močení a časté močenie. Myslela som si, že ide len o prechladnutie, ktoré prejde. Pretože sme celý júl boli mimo domova a príznaky boli minimálne, myslela som si, že je všetko v poriadku. Lenže uvedené príznaky sa opäť vrátili a ešte silnejšie. Navštívila som najprv gynekológa (urobil stery z cervixu na G+, G- bakt. a myko - boli negat.) a napísal mi Nolicín. Brala som ho 10 dní, nič sa nezlepšilo, ba močenie bolo ešte častejšie a tiež nutkavý pocit na močenie bol príšerný. Po steroch na dermatovenerolog. ambulancii sa zistila Chl. trachomatis pri stere z cervixu(hybridizácia). 20 dní som brala doxycyklín, no problémy boli ešte horšie (ovplyvnenie črevnej flóry -GIT problémy). Doxycyklín som dobrala 24.10.06 a odvedy mi robili 3x stery (vždy na G+,G-, myko, Ureaplazma urealyticum,Mykoplazma hominis a samozrejme Chl. trachomatis), pričom dôkaz Ch. trach. sa robil 2x hybridizáciou a 1x PCR, pričom všetky 3 výsledky boli negat. Bola som na CT a MR malej panvy, pričom neboli preukázané pat. zmeny.
Gynekológ odporučil cystoskopiu, bola príšerná, pretože mne i pri gynekol. vyš.sliznica jemne krváca a cystoskopia veľmi štípala. Zmeny na uretre a m. mechúri však viditeľné neboli žiadne. Profylakticky som dostala Zanocín na 5 dní a tiež som si kúpila Uroval biotic. Zdá sa, že je to horšie ako pred cystoskopiou(časté močenie, štípanie pri močení) a tiež výtok , kt. bol pred týmto vyšetrením minimálny (resp.ani nebol), je teraz značný.
Rada by som dodala, že som už 7 rokov rozvedená, mala som 1 partnera, v čase rozvodu bol infekt gynekologický- výtoky, štípanie v pošve (Ureapl.ureal.), kt. sa dokázal až po 3 rokoch (bežná gyn. amb. robila len stery na G+,G- a myko)a liečil tiež doxycyklínom. Príznaky prešli, zostala len veľmi citlivá sliznica (jemná krvácivosť pri gyn. vyš).Dalšie problémy nastali až teraz.
Urolog. vyš. (2x): fyz.-chem. vyš. moča celé negat. len v priebehu XI.-XII.mes. zmena ph z 5 na 7, teraz (30.1.07) opäť 5, silný zápach moča, kt. sa neprejavuje len pri rannom moči,sono obličiek a moč. mechúra negat. Z týchto vyšetrení bolo usúdené, že sa nejedná o infekt moč.ciest.
Nakoľko fyz.chem. vyš. moča boli negat., nerobili mi kultivačné vyš. moča, kt. som si vybavovala sama viackrát a boli vždy negat. (G+,G-, myko, Ureap.ureal.,Mykopl.hom.).Nerobila sa však Ch. trachom.
Zároveň gynekológ povedal, že mám mierny pokles prednej pošvovej steny (2 pôrody), čo však je vraj bežné po 2 deťoch.
Súčasný stav(6.2.07): štípenie po močení, časté močenie, nutkanie na močenie, tlak v podbrušku, výtok výrazný po cystoskopii.Ig G a Ig A na Ch. trach. negat.,Ig G 2,6, Ig M 1,5 na Ch. pneumoniae (dlhodobo), bolesť oboch kolien (boleli aj skôr, sú tam lézie na meniskoch, teraz bolia však pri bežnej chôdzi).
Poraďte čo ďalej, ide ďalej o infekt Ch. trach. alebo o pokles pred. pošv.steny a tiež maternice? Neviem žiaden rozhodný výsledok ani od gynekológa ani od urológa. Je možné, že dôkaz Chl. trachomatis (robený hybridizáciou)bol falošne pozitívny, resp. zamenený s Chl. pneumoniae? No i tá má však veľa negat. dôsledkov na organizmus.
Podotýkam, že nemám žiadneho partnera už 7 rokov a tým by nemala existovať cesta prenosu pre Chl. trachomatis.
Som plavkyňa, (od leta však už neplávam) a pýtam sa preto, či je možné dostať tento infekt (Ch.trach.)i na bazénoch, resp. inou cestou.
Poraďte, čo ďalej, už som zúfalá.
S pozdravom
Zuzana